Tilbage til forsiden |Maren og Musikken

  Maren & Musikken 2006
             
           Pia Kaufmanas

Om Tresafinado:
- to danskere i musikalsk dialog med en brasilianer -
- et møde mellem den europæiske og den sydamerikanske musik -
Tresafinado har dannet trio siden 1998 og udsendte i 2001 deres første CD. Musikernes forskellige kulturelle og musikalske baggrund danner grundlag for gruppens helt specielle udtryk.
Trioen består af to klassiske musikere - fløjtenisten Pia Kaufmanas og guitaristen Torsten Borbye Nielsen - i musikalsk dialog med den brasilianske percussionist og trommeslager Afonso Corrêa, også kendt fra Thomas Clausen Brazilian Trio og som gæst ved Svend Asmussens sommerkoncerter 2006.

 Det var en gensidig nysgerrighed for hinandens musik og kultur, der førte til dannelsen af trioen. Det er stadig drivkraften, også for aftenens arrangement, hvor temaet er den brasilianske choro. Musikken henvender sig til alle med og uden forudsætninger, børn som gamle.
I 2007 tager Tresafinado til Brasilien for at deltage i den "III Festival National de Choro".
Trioen er i gang med at indspille deres 2 CD, som netop focuserer på choro'en
      
Afonso Corrêa


Torsten Borbye
Nielsen

Tresafinado - 3 Musicians  udkom november 2001.
Jakob Levinsen, Berlingske Tidende: "Tresafinado rammer et meget overbevisende brændpunkt mellem det komponerede og det spontane  En tæt lille latin-trio, der med stor instrumental overlegenhed glider ubesværet, swingende og smittende mellem genrerne og verdensdelene".
Anders Beyer, Information: "...musik, som stemmer sjælen til gyngende rytmer og vilde toneranker, som kommer fra et sted, hvor menneskelig varme og sanselighed bor... Cd'ens spanske og latinamerikanske musik giver glimrende lytteprøver på de to kontinenters mangfoldighed."     
Nye udgivelser ved Troels Skjærbæk, Jacob Christensen, Henrik Strube, Musikeren : "Grænserne mellem de forskellige musikalske genrer er med årene blevet mere og mere flydende. Det er denne CD et glimrende eksempel på..... som tilhører føler man sig i godt selskab med de tre musikere i de velklingende arrangementer. Slet og ret dejlig musik at høre på".


Pia Kaufmanas, fløjte.
Uddannet i København og New York med debut fra Det kgl. danske Musikkonservatorium i 1987.  Solofløjtenist i Randers Byorkester fra 1986-91. Fra 1991 kammermusiker og solist på freelancebasis. Talrige koncerter over hele Danmark og Europa. Fra 1994-2000 medlem af Wärmekvartetten. Medstifter af harpetrioen Madame Claude. Spiller desuden i Thomas Clausen Brazilian octet.

Politiken, Jan Jacoby: 'Pia Kaufmanas formåede at lyse op med en på én gang glansfuld tone og et smidigt og levende foredrag.'

 

Torsten Borbye Nielsen, guitar.
Uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium. Debuterede fra solistklassen i 1992. Virker som solist, kammermusiker og komponist. Har udgivet adskillige CD'er: 'Images' med Nordisk guitarkvartet, 'Benedictus' og 'Smag og Se' med egne værker samt 'Her er sang' med Ulrik Cold.

Politiken, Jan Jacoby: 'Et oplagt guitartalent! Det er sjældent, man oplever så rent og ubesværet guitarspil. Det var en suverænt overlegen debut, hvor teknisk overlegenhed og moden musikalitet arbejdede tæt sammen.'

Afonso Corrêa, trommer og percussion. 
Kommer fra Rio de Janeiro, Brasilien. Har turnéret og indspillet med de største brasilianske kunstnere, bl.a. Elsa Soares og João de Aquino. Bosatte sig i 1987 i Hamborg og fra 2002 i København. Er et kendt og afholdt ansigt på den danske musikscene, bl.a. som trommeslager i Thomas Clausen Brazilian Trio/Quintet. Har spillet som gæst ved Svend Asmussens koncert-tour i Skandinavien 2006.

Politiken, Thorbjørn Sjøgren: 'Afonso Corrêa spiller med en medrivende og smittende frigjorthed: på samme tid en usvigelig sikker ankermand og helt oppe i haserne på solisterne.'

Tresafinado

v. Pia Kaufmanas · Bartholinsgade 9 · 1356 København K · Danmark

tel/fax: +45 33 13 06 18 · mobiltel: +45 51 26 90 52 · e-mail: pia.kaufmanas@get2net.dk


 

 

Den frie Musikskoles Aftenskole